Langeland Kommune har miljøgodkendt oplagring af ikke-farligt affald på adressen Kildemosevej 4, 5900 Rudkøbing.
Samtidig har Langeland Kommune på baggrund af en screening efter miljøvurderingsloven vurderet, at projektet ikke vil kunne påvirke miljøet væsentlig, og der derfor ikke skal udarbejdes en miljøkonsekvensrapport (ikke VVM-pligt).
Grundlaget for miljøgodkendelsen er ansøgningen, ansøgers miljøkonsekvensrapport, og supplerende oplysninger indhentet i forbindelse med sagsbehandlingen. Langeland Kommune har begrundet afgørelsen i miljøgodkendelsens afsnit Miljøteknisk redegørelse. Miljøgodkendelsen er meddelt på en række vilkår, som vil blive kontrolleret ved kommunens tilsyn.
Forud for afgørelsen er der foretaget partshøring. Der er indkommet 2 høringssvar.
Klagevejledning
Langeland Kommunes afgørelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Klage over afgørelse om miljøgodkendelse
Afgørelse om miljøgodkendelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet i henhold til miljøbeskyttelseslovens § 91.
Klageberettigede fremgår af miljøbeskyttelseslovens §§ 98, 99 og 100.
Klage over afgørelse om ikke VVM-pligt
Afgørelsen kan, for så vidt angår retlige spørgsmål, påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet i henhold til miljøvurderingslovens § 49.
Klageberettigede fremgår af miljøvurderingslovens §50.
Sådan indsendes en klage over afgørelse om miljøgodkendelse og/eller ikke VVM-pligt
En eventuel klage skal indgives inden 4 uger fra den dag hvor afgørelsen er offentliggjort.
Klagen skal være skriftlig, og den skal så vidt muligt angive, på hvilke punkter afgørelsen anses for urigtig eller mangelfuld. Klagen indgives til Langeland Kommune via klageportalen. Der er link til klageportalen på www.borger.dk og www.virk.dk. Søg på ordet ”klageportal” eller ”klag” og log derefter ind med MITID. Langeland Kommune har herefter 3 uger til at videresende klagen til Miljø- og Fødevarenævnet, såfremt afgørelsen fastholdes. Klagen videresendes til klagenævnet sammen med en kopi af afgørelsen, sagens akter og kommunens bemærkninger til klagen.
Klager skal betale et gebyr på 900 kr. for privatpersoners og 1800 kr. for virksomheders og organisationers vedkommende for at få en klage behandlet i klagenævnet. Klagegebyret tilbagebetales i visse tilfælde f.eks. hvis klager får helt eller delvist medhold i klagen. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise klager, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det.