Tullebølle Vandværk har anmodet om udarbejdelse af en VVM-screening på baggrund af behov for en ny indvindingstilladelse.
Langeland Kommune har den 30. maj 2022 modtaget en ansøgning fra Langeland Vand ApS omhandlende ny indvindingstilladelse.
Ansøger har indsendt en ansøgning til afgørelse af, om etableringen er omfattet af VVM-pligt.
Vandværket ønsker en ny indvindingstilladelse. Indhold i tilladelsen vedrører indvinding fra nye boringer med en fortsat indvinding op til 750.000 m3.
Afgørelse
Langeland Kommune har vurderet, at projektet er omfattet af miljøvurderingsloven , bilag 2 pkt. 2 litra d ”Dybdeboring, herunder vandforsyningsboringer” samt bilag 2 pkt. 10 litra m ”Arbejder i forbindelse med indvinding af grundvand og kunstig tilførsel af grundvand”.
Langeland Kommune har på baggrund af en VVM-screening vurderet, at projektet ikke vil kunne påvirke miljøet væsentligt og derfor ikke er VVM-pligtigt. Afgørelsen er truffet efter § 21 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM).
Selv screeningsskemaet kan udleveres ved henvendelse til Teknik og Miljøafdelingen.
Link til afgørelsen:
Afgørelse om ny indvindingstilladelse for Lejbølle Vandværk.
Klagevejledning
Afgørelsen kan, for så vidt angår retlige spørgsmål, påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af enhver med retlig interesse i sagens udfald og landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen. Klagefristen er 4 uger fra afgørelsens offentlige bekendtgørelse på Langeland Kommunes hjemmeside.
Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, skal du klage via Klageportalen, som du finder via et link på www.nmkn.dk.
Klageportalen ligger på www.borger.dk og www.virk.dk. Du logger på én af disse hjemmesider, som du plejer med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen først til den myndighed, der har truffet den afgørelse, der klages over. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden på Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900,- kr. for privatpersoner og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise klager, der kommer uden om Klageportalen, hvis der forinden ikke er ansøgt om og bevilliget "Fritagelse for brug af Klageportalen".
Langeland Kommunes afgørelse kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra afgørelsens offentliggørelse.