Projektbeskrivelse
Der skal etableres et regnvandsbassin på Skrøbelev Kirkevej 1 i forbindelse med opførelse af 2 boligområder på matr.nr. 34b, 2c og 2y, Henninge By, Skrøbelev.
Områdernes befæstede arealer, samt veje udgør et reduceret areal på i alt 0,67 ha.
Regnvandsbassinet anlægges med et effektivt volumen på 395 m3 og et konstant vådvolumen på 120 m3. Udløb fra bassinet foregår via dykket afløb på max. 2 l/sek. Der er regnet med overløb hvert 10 år.
Bassinet udføres som et jordbassin med konstant vandspejl, således at det vil fremstå som en sø. Bassinet tilpasses omgivelserne og vil indgå som et rekreativt element i området.
Bilag 1 - oversigt over området med placering af regnvandsbassin (rød markering)
Vurdering
Det vurderes, at det afvandede overfladevand ikke vil være synderligt belastet med næringsstoffer eller miljøfremmede stoffer, på grund af arealets begrænsede udstrækning samt karakter. Desuden vurderes det, at den projekterede løsning med forbassin og hovedbassin med dykket afløb vil være tilstrækkeligt til at sikre recipienten mod forurening med de evt. miljøfarlige forurenende stoffer, der måtte finde vej til det afledte overfladevand.
En del af arealet afvander allerede i dag regn- og overfladevand via det eksisterende regnvandsbassin og markdræn til Vejlerenden. Med etablering af et regnvandsbassin og forsinkelse af udledningen til max 2 l/s vurderes tilledningen ikke at medføre øget påvirkning af slutrecipienten.
Afgørelse
Langeland Kommune har truffet afgørelse om at give tilladelse til udledning af regn- og overfladevand fra regnvandsbassin i henhold til § 28 i miljøbeskyttelsesloven.
Klagevejledning
Denne tilladelse kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet i henhold til miljøbeskyttelseslovens § 91 indenfor en klagefrist på 4 uger.
Klageberettigede fremgår af miljøbeskyttelseslovens §§ 98, 99 og 100.
Eventuel klage skal indsendes via Klageportalen. Link til Klageportalen findes på forsiden af www.nmkn.dk. Klageportalen ligger på www.borger.dk og www.virk.dk. Ved klage skal der betales et gebyr. Gebyrets størrelse fremgår af www.nmkn.dk. Gebyrets størrelse er differentieret alt efter om det er en borger eller en virksomhed der klager.
Klagen sendes gennem Klageportalen til Langeland Kommune, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen og gebyret er betalt. Miljø- og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det.
Hvis der ønskes fritagelse for at bruge Klageportalen, skal en begrundet anmodning fremsendes til Langeland Kommune. Vi videresender herefter anmodningen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt anmodningen kan imødekommes.
Denne tilladelse kan i henhold til miljøbeskyttelseslovens § 101 endvidere indbringes for domstolene indtil 6 måneder efter at den er meddelt eller, hvis sagen påklages, inden 6 måneder fra den endelige afgørelse er meddelt.