Lokaleanvisning under folkeoplysningen
Ifølge folkeoplysningsloven skal Langeland Kommune anvise offentlige lokaler og udendørsanlæg til foreninger, der opfylder lovens betingelser for tilskud. Lokalerne / udendørsanlæggene anvises når de ikke benyttes til deres primære brug. Anvisning af lokaler finder hovedsageligt sted i folkeskolerne og i Borgerhuset i Rudkøbing, men der er også mulighed for at låne lokaler i andre offentlige bygninger, hvis udlånet kan indpasses i lokalernes primære brug.
Prioritering af lokalerne
Anvisning af lokaler og udendørsanlæg prioriteres i følgende rækkefølge:
- Aktiviteter for børn og unge
- Folkeoplysende voksenundervisning
- Aktiviteter for voksne
Lokaler der er særligt egnede til folkeoplysende virksomhed for handicappede, skal først anvises hertil.
Anvisning af lokaler under folkeoplysningsloven administreres af Folkeoplysning, og ansøgning om sæsonudlån skal indsendes senest 1. juni hvert år.
Det er Folkeoplysningsudvalget der godkender den endelige sæsonfordeling af lokaler, og afgør eventuelle tvister om tider.
Når sæsonfordelingen af lokaler er fastlagt, vil det være muligt for foreningerne løbende at booke ledige tider.
Gebyrer for brug af Ørstedskolens haller og omklædningsrum
Der opkræves gebyr for brug af haller og omklædningsrum på Ørstedskolen. Gebyret indgår i folkeoplysningsområdets budget til brug for tilskud til foreninger med egne eller lejede lokaler.
Der opkræves følgende gebyr:
- Ørstedskolens store hal - 180 kr. i timen
- Ørstedskolens halve haller - 90 kr. i timen
- Ørstedskolens omklædningsrum ved udendørs idræt - 100 kr. pr. gang
Gebyrmodellen følger lokaletilskudsmodellen, der vil derfor blive fratrukket i gebyret for andelen af medlemmer under 25 år med den til enhver tid gældende lokaletilskudsprocent.